Парламентът реши временна комисия да проверява всички факти и обстоятелства

...
Парламентът реши временна комисия да проверява всички факти и обстоятелства
Коментари Харесай

Парламентът създаде комисия, която да провери всички факти относно Турски поток

Парламентът реши краткотрайна комисия да ревизира всички обстоятелства и условия по отношение на изчезналия стратегически документ " Пътна карта за реализация на плана за уголемение на газопреносната система на Република България ", както и всички обстоятелства и условия по отношение на реализацията на плана " Турски поток " на територията на Република България. Решението пристигна след над четири часа диспути сред народните представители и серия от почивки, предава Нова тв. 

Проекторешението беше импортирано от „ Продължаваме Промяната – Демократична България “. Депутатите гласоподаваха и състава на краткотрайната комисията, който ще е от 12 народни представители, определени на паритетен принцип – по двама от всяка парламентарна група.

Това са Томислав Дончев и Александър Ненков от ГЕРБ-СДС,  Венко Сабрутев и Мартин Димитров от ПП-ДБ, Рамадан Аталай и Станислав Анастасов от Движение за права и свободи,  Даниел Проданов и Коста Стоянов от " Възраждане ", Драгомир Стойнев и Борислав Гуцанов от " Българска социалистическа партия за България ", както и Тошко Йорданов и Павела Митова от " ИТН ".

Парламентът не съумя да избере ръководител на комисията, която ще бъде за период от един месец. Тя би трябвало да откри хронологията на дейностите по сключване на Пътната карта и законосъобразността на дейностите на настоящия тогава министър на енергетиката Теменужка Петкова и всички други забъркани административни лица.

Комисията би трябвало да откри и всички обстоятелства и условия, свързани с реализацията на плана „ Турски поток “  на територията на Република България - финансиране, тръжни процедури, строителството, размер на директните такси, възвращаемост и употребата на плана - спазени ли са всички законови и административни процедури във връзка с реализацията на плана.

Депутатите също по този начин ще би трябвало да направят анализ дали в „ Пътна карта за изследване опциите за уголемение на газопреносната система на Република България " се съдържат условия и задължения, които опонират на българския народен интерес. Комисията би трябвало да извърши и разбор и инспекция за съществуване на незаконни или неизгодни за българска страна клаузи и слагане на България според от съветската страна.

Ще бъде извършен анализ на изтеклите в медиите документи и фотоси от електронните пощи на съветски жители, в това число глобени поради съветската експанзия в Украйна съветски жители, „ Пътна карта за изследване опциите за уголемение на газопреносната система на Република България ", показващи по какъв начин газопроводът „ Турски поток " е бил осъществен под диктовката на съветската компания " Газпром " и управляващите в Москва, и показващи по какъв начин съветската страна е управлявала директно българската енергетика при построяването на „ Турски поток “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР