Парламентът реши хлябът и брашното да бъдат с нулева ставка

...
Парламентът реши хлябът и брашното да бъдат с нулева ставка
Коментари Харесай

Хлябът в София струва 2.20 лв., а в Белослав - 1.30 лв.

Парламентът реши хлябът и брашното да бъдат с нулева ставка на Данък добавена стойност за период от една година - до 1 юли 2023 година. След въвеждането на мярката, Комисията за отбрана на потребителите извърши над 100 инспекции на цената на хляба в цялата страна по разпореждане на министъра на стопанската система Корнелия Нинова.
 
От протоколите излиза наяве, че част от комерсиалните вериги в над 30 града са свалили цените с 20% на всички типове самун.
 
В хлебозавода в Белослав, който е един от най-големите производители на самун в страната, премахването на Данък добавена стойност на хляба се приема като нож с две остриета.
 
Търговският шеф на хлебозавода Димитър Петров съобщи за Българска национална телевизия, че не е взето под внимание контрастната цена на хляба в другите елементи на страната. Би било по-полезно, в случай че е натрапен таван върху цената на хляба, тъй като в София да вземем за пример хлябът коства 2.20 лева, а в Белослав - 1.30 лева

Пестим ли от качеството на храната поради високите цени в магазина

В хлебозавода към момента се вършат калкулации с какъв брой ще се понижи цената на хляба, само че това понижение ще се усети повече в регионите, където цената е по-висока.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР