Парламентът реши да има две нови постоянни комисии - по

...
Парламентът реши да има две нови постоянни комисии - по
Коментари Харесай

Депутатите решиха да създадат 24 постоянни комисии в Народното събрание

Парламентът реши да има две нови непрекъснати комисии - по туризъм и по предварителна защита и противопоставяне на корупцията. " За " основаването на комисиите гласоподаваха единомислещо 165 народни представители, без " срещу " и " въздържали се ", добавя Нова тв.

Народно събрание гласоподава и промени в наименованията на някои от комисиите. От Комисията по енергетиката и климата да отпадна думата " климат ", а от Комисията за цифровизация, електронно ръководство и осведомителни технологии - " цифровизация ".

Председателят и заместник-председателите на Народно събрание да могат да вземат участие в управлението на непрекъснати комисии, одобри Народното събрание. Досега те не можеха да заемат такива позиции.

При установяване състава на непрекъснатите комисии се резервира съотношението сред числеността на парламентарните групи, реши пленарната зала.

Замразяват цените на тока, парното и водата до края на март

Парламентарните комисии станаха мотив за следващия скандал. От опозицията в лицето на ГЕРБ желаеха да схванат дали ръководителите на комисиите ще бъдат единствено от партии, които вземат участие в обединението. Беше поискано да се направи и редакция на текста за разпределението на комисиите.

В началото на съвещанието имаше спор към предлагането на ПГ " Възраждане " в правилника да бъде записано, че правото на народните представители на достъп до постройката на Народното събрание не може да бъде ограничавано. То бе отхвърлено от болшинството. " Предложението е превантивно - ако се вкара зелен документ ", изясни Петър Петров, вносител на текста.

Десислава Атанасова (ГЕРБ-СДС) разгласи, че през идната седмица ще предложат Народно събрание да прегледа двата импортирани плана на решение (на ГЕРБ-СДС и на " Демократична България " ), свързани със зеления документ.

А от " ИТН " прочетоха декларация по тематиката.

" Като лоялни сътрудници в съдружното съглашение, политическа партия " ИТН " упорства за неналагане на дискриминационни ограничения, ограничаващи правото на труд на българските жители ". Това съобщи Андрей Чорбанов. В декларацията се напомня, че цялостната политика на това държавно управление и бъдещите му дейности се основават на подписаното съдружно съглашение.

" В бранш " Здравеопазване " договарящите се страни се споразумяха за дейна позиция за справяне с Коронавирус рецесията, основаваща се на голям брой ограничения, като единствено една от тях е дейна акция за стимулиране на доброволната имунизация, основаваща се на непринуден избор. Никъде в съглашението не е написана и дума за зеления документ, нито даже е коментирана в здравната комисия теза за наложителното му въвеждане ", съобщи депутатът.

Нещо повече, на никое място в предизборните платформи на всички партии, участващи в съдружното държавно управление, въпросът за въвеждането на този документ не бе споменаван, коментиран или обещаван, уточни Чорбанов. Има Такъв Народ постоянно е подкрепяла тезата, че правото на труд не може да бъде ограничавано с такива наложителни административни ограничения, се показва в декларацията.

" С изненада установихме, че новата изпълнителна власт в лицето на министър-председателя и някои министри в самото начало на съставяне на държавно управление показаха очевидна подготвеност за въвеждане на наложителен зелен документ за практикуване на правото на труд в Министерския съвет и някои министерства като бяха призовани работодатели и админи да създадат същото. Този акт по никакъв метод не кореспондира със заложените параметри в подписаното съглашение ", разяснява той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР