Парламентът решава дали да се дава българско гражданство на чужденци

...
Парламентът решава дали да се дава българско гражданство на чужденци
Коментари Харесай

Решават да се дава ли гражданство срещу краткотрайни инвестиции

Парламентът взема решение дали да се дава българско поданство на чужденци против краткотрайни вложения. Промените в закона ще бъдат разисквани на второ четене, съобщи БНР.

Това са непознати лица, които са получили позволение за непрекъснато престояване в нашата страна на съображение, че са вложили над 1 милион лв. в акции на български сдружения, облигации и съкровищни бонове или са нараснали тази инвестиция до 2 милиона лв.. В първия случай те до момента можеха да получат български паспорт след пет години престояване в България, а в случай че се нараснали вложението си до два милиона лв., можеха да аплайват за паспорт и след една година.

В закона остава опцията за приемане на българско поданство от вложители с трайни вложения които са сертифицирани по реда на Закона за поощряване на вложенията със документ клас " А " или " Б ", както и за предпочитан капиталов план.

Депутатите ще гласоподават на второ четене промени в Закона за чужденците. Предвижда се студентите жители на трети страни, които приключват образованието си в Република България, да могат да продължат да работят в страната, без да е належащо да напущат нейната територия за издаване на виза за дълготрайно престояване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР