Парламентът прие решение за изслушване на целия състав на Министерския

...
Парламентът прие решение за изслушване на целия състав на Министерския
Коментари Харесай

Викат Борисов и министрите му в парламента, пращат да ги тър...

Парламентът одобри решение за чуване на целия състав на Министерския съвет в оставка, отпред с премиера Бойко Борисов.

След прегласуване на предлагането, отправено от „ Българска социалистическа партия за България “, то получи поддръжката на 123 народни представители, 22-ма бяха „ срещу “, а 17 се въздържаха.

При първото гласоподаване 116 от депутатите бяха „ за, а 203 – „ срещу “, а Тома Биков от ГЕРБ изиска прегласуване.

Причина за настояването на левицата стана днешният парламентарен надзор, на който стана ясно, че няма да взе участие нито един от министрите в оставка, които са отсрочили отговорите.

„ Всеки петък има парламентарен надзор и министрите, дружно с министър-председателят, който към този момент не е в карантина, към този момент не е с патерица и дава изказвания от кое място ли не. Може да пристигна, да седне тук и да дава отговор на въпросите на народните представители, отправени към него, вицепремиерите и министрите “, уточни аленият народен представител Георги Свиленски от парламентарната естрада.

От своя страна ръководителят на Народно събрание Ива Митева увери, че кабинетът в оставка ще бъде осведомен за решението на депутатите още през днешния ден.

По-късно Корнелия Нинова от Българска социалистическа партия изиска депутатите да продължат от там, където завършиха в сряда, когато се обсъждаха измененията в закона за пенсиите.

Предложението й обаче бе отхвърлено от Ива Митева, която изясни, че за през днешния ден има друга стратегия и ще се придържат към нея.

От Демократична България пък желаеха основаване на комисия за Росенец.

Вежди Рашидов от ГЕРБ пък настоя да се направи комисия за следствие на морските парцели на Иво Прокопиев.

След замяна на упреци и обиди от трибуната, Христо Иванов от Демократична България прикани Ива Митева да даде отмора и свика председателски съвет, с цел да се спре " маймунарника в Народното събрание ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР