Парламентът прие промени в Закона за съдебната власт на второ

...
Парламентът прие промени в Закона за съдебната власт на второ
Коментари Харесай

Парламентът прие промени в Закона за съдебната власт на второ четене

Парламентът одобри промени в Закона за правосъдната власт на второ четене. В закона беше записано, че когато за приемане на решение на колегиите на Висш съдебен съвет липсва нужното болшинство, се счита, че е налице решение за отменяне, което предстои на обжалване, съобщи Българска телеграфна агенция.

С цел реализиране на експедитивност и кадрова обезпеченост във връзка с решенията, които съответната гилдия или Пленума на Висш съдебен съвет взима, се основава едноинстанционност на производствата, като се изключи дисциплинарните производства.

При освобождение на основен контрольор или на контрольор Народното събрание ще избира нов основен контрольор или контрольор с нов мандат.

Прецизират се и текстове за основаване на изясненост за точния миг на встъпване в служба на новоизбран административен началник.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР