Парламентът прие промени в Закона за отбраната и въоръжените сили

...
Парламентът прие промени в Закона за отбраната и въоръжените сили
Коментари Харесай

Възрастта за приемане на военна служба вече ще е 40 години за всички категории военнослужещи

Парламентът одобри промени в Закона за защитата и въоръжените сили на първо четене. Законодателната самодейност е импортирана от Министерски съвет.

„ За “ законопроекта гласоподаваха 102 народни представители, „ срещу “ - 1 и „ въздържал се “ - 52, с което той бе признат. С промените се предлага регламентиране на възрастта за приемане на военна работа на 40 години за всички категории военнослужещи. В в този момент настоящото законодателство на военна работа се одобряват пълнолетни български жители, които не са по-възрастни от 40 години - за офицерите, 33 години - за офицерските претенденти и сержантите (старшините) и 28 години - за бойците (матросите).

Министерски съвет утвърди промени в Закона за защитата и въоръжените сили

Приетите промени в закона имат за цел понижаване и превъзмогване на некомплекта на длъжностите за военнослужещи от въоръжените сили и основаване на по-добри условия за развиване на старшите офицерите, заемащи университетски длъжности. Въвежда се също мандат за престояване на служба за военнослужещите с висши офицерски звания и с военно звание „ полковник “ („ капитан I сан “), които са заемали служба повече от 4 години и откажат да бъдат преназначени на препоръчаната им равна или по-висока служба (в същото или по-високо длъжностно ниво) за период една година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР