Парламентът прие промени в Закона за обществените поръчки.Миналия петък парламентът

...
Парламентът прие промени в Закона за обществените поръчки.Миналия петък парламентът
Коментари Харесай

Парламентът прие промени в Закона за обществените поръчки

Парламентът одобри промени в Закона за публичните поръчки.Миналия петък Народното събрание гласоподава част от предлаганите в закона промени.

С някои от признатите тогава текстове бяха нараснали стойностните прагове за възлагане на публични поръчки.

Днес народните представители гласоподаваха промени в раздела, обвързван с съгласуване на контролните практики. Досега в закона беше записано, че се основава непрекъснато настоящ експертен съвет за съдействие с присъединяване на представители на Сметната палата, Агенцията по публични поръчки и Агенцията за държавна финансова ревизия.

Парламентът одобри промени

С признатите промени се основава непрекъснато настоящ експертен съвещателен съвет към министъра на финансите с присъединяване на представители на Министерството на финансите, Агенцията по публични поръчки, Агенцията за държавна финансова ревизия и Изпълнителната организация „ Одит на средствата от Европейския съюз “.

За присъединяване в работата на съвета се канят и представители на Сметната палата. При нужда в съвещанията на съвета могат да се притеглят представители на други институции с подготвеност по обсъжданите въпроси.

Съветът проучва използването на закона и издава насоки за уеднаквяване на практиката на методическите, контролните и одитните органи. Насоките са със наложителен темперамент за използване от всички органи, осъществяващи надзор по възлагането на публични поръчки.

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР