Парламентът прие предложението на председателя на НФСБ Валери Симеонов срокът,

...
Парламентът прие предложението на председателя на НФСБ Валери Симеонов срокът,
Коментари Харесай

Парламентът удължи с още 3 месеца срока за регистрация на търговците на горива

Парламентът одобри предлагането на ръководителя на НФСБ Валери Симеонов срокът, в който търговците на горива да приведат активността си, според настоящата разпоредба, да бъде продължен с още три месеца. Това стана с приемането на промени в преходните и заключителните разпореждания на Закона за тютюна и тютюневите произведения. Това оповестиха от пресцентъра на НФСБ.

``
реклама

„ Изменението ще даде опция за приемане на оптимално ясни за използване законови текстове в изискванията на ненарушаване на конкурентната бизнес среда на пазара за горива и ще обезпечи равнопоставеност сред всички наранени субекти, каквито рекомендации са дадени и от Комисията за защита на конкуренцията в нейно Решение № 313 от 2019 година, с което е осъществен секторен разбор на конкурентната среда на пазарите на произвеждане и реализация на авто бензин и дизелово автомобилно гориво “, се споделя в претекстовете на вносителите от НФСБ.

Още преди началото на съвещанието, пред постройката на Народното събрание се събраха представители на Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива, които поддържаха решителната самодейност на Валери Симеонов и го посрещнаха с овации след приемането на поправките. Пред дребните търговци на горива у нас тях ръководителят на НФСБ съобщи:

„ Скъпи сътрудници, приказвам като предприемач. Аз също съм бил мачкан от монополи и знам какво значи страната да е на страната на мощните и на околните до властта, за това постоянно в такива случаи отвръщам по този начин, като че ли става въпрос за моята работа и моя бизнес. Такъв беше казусът със притежателите на дребни казани за варене на ракия, с плод и мляко, подобен е и казусът с вас, като търговци и като частници в активността по систематизиране и търговия с нефтопродукти “, сподели Валери Симеонов.

По думите му това е един непълен триумф. „ Все отново да не забравяме, че следва приемането на Законопроект в идващите три месеца. Предполагам, че законът ще бъде импортиран в Народното събрание още при започване на ноември. Разчитаме отново на вашата поддръжка, защото досега всичко, което сме постигнали, е с помощта на вашата поддръжка. Най-вече на това, че се организирахте и че твърдо заявихте освен на ръководещите, само че и на цялата страна, че в България не може да продължава диктатът на монополите, на Валентин Златев и на огромните вериги, които да слагат изискванията и да изнудват страната, тъй че да ви унищожават. С други думи – да ви отрежат главите до кръста. Ето, това не би трябвало да го позволяваме, тъй като всяка цивилизована страна държи навръх своите най-дребни производители, на дребните предприемчиви хора, на дребните и междинни компании, които основават голямата част от публичните артикули и обезпечават над 75% от работните места. Може всички ние да сме дребни, да сме дребни, само че когато се съюзим можем да реализираме нашите цели и да пазиме нашите ползи. Така че, продължавайте всички в същия дух и следете деликатно по какъв начин се развиват процесите по приемането на закона. Бъдете живи и здрави и ви благодаря за поддръжката “, сподели Валери Симеонов.

От своя страна дребните търговци на горива подчертаха, че Валери Симеонов е техният бранител. Симо Симов от Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива напомни свършената от Симеонов и неговите депутати работа в отбрана на техния занаят уточни:

„ Спомнете си първия протест на 26 юни предходната година на Околовръстното в София. Въпреки че Валери Симеонов беше в чужбина, той се свърза с нас, изпрати своите депутати от НФСБ, след което започнахме да работим гладко и поредно по този закон. Днес нещата вървят в вярната посока с помощта на Валери Симеонов и депутатите от Националния фронт за избавление на България. Аплодисментите, които му отдавате в този момент, са изцяло заслужени. Валери Симеонов е нашият човек, тъй като той е другият народен представител, другият политик. Малко мъчно се вмества в актуалното схващане за политици, тъй като ние разбираме, че същинският политик е корумпираният политик. И тъй като Валери Симеонов е надалеч от корупцията, обществото малко мъчно го приема. Но това е верният път такива политици като него да бъдат в ръководството на България, с цел да можем да реализираме онази смяна, която ние всички толкоз доста желаеме “.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР