Парламентът прие предложението на ГЕРБ-СДС за създаване на временна комисия,

...
Парламентът прие предложението на ГЕРБ-СДС за създаване на временна комисия,
Коментари Харесай

ГЕРБ пожела: Комисия ще проверява Булгаргаз

Парламентът одобри предлагането на ГЕРБ-СДС за основаване на краткотрайна комисия, която ще ревизира прекъсването на доставките от " Газпром " за България, както и ще изследва процедурите по избирането и сключването на контракти от " Булгаргаз " с различни снабдители. В поддръжка на предлагането на партията на Бойко Борисов гласоподаваха всички 202-ма присъстващи депутати.

За ръководител на комисията, която се чака да работи един месец, беше определен Даниел Митов от ГЕРБ-СДС, в нея вземат участие общо 14 души - по двама от всяка партия. Дебатът за основаването на краткотрайната комисия лиши повече от два часа, като в него доминираха обвинявания сред ГЕРБ-СДС, от едната страна, и " Продължаваме промяната " и " Демократична България ", от другата. Партията на Бойко Борисов повтори съмненията си, че стъпките на ръководещите, откакто " Газпром " спря доставките за България, са съмнителни. Те пък отвърнаха, че през последните 12 години ръководство на ГЕРБ не е направено нищо за енергийната диверсификация на България.

Темата за частната " Мет Енерджи ", която е един от различните снабдители, беше няколко пъти повдигната от партията на Бойко Борисов. Смята се, че тя е обвързвана с " Газпром износ ", а в управлението ѝ е бил актуалният шеф на " Булгаргаз " Иван Топчийски. Той беше назначен на поста при започване на годината, когато държавното сдружение " Българския енергиен холдинг " (БЕХ) освободи цялото управление на " Булгаргаз ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР