Парламентът прие отмяна на кариерните бонуси и на главния инспектор

...
Парламентът прие отмяна на кариерните бонуси и на главния инспектор
Коментари Харесай

НС поряза ВСС – отне им кариерните бонуси“

Парламентът одобри анулация на " кариерните бонуси " и на основния контрольор и инспекторите в Инспектората към Висшия правосъден съвет (ВСС). Депутатите одобряват на второ четене текстове от измененията в Закона за правосъдната власт.

При приключване на мандата или при предварителното му преустановяване, основният контрольор и инспекторите, подали молба до съответната гилдия на Висш съдебен съвет, в 14-дневен период от деня на приключване или предварително преустановяване на мандата, се възвръщат на заеманата преди избора служба на арбитър, прокурор или следовател. Досега те можеха да бъдат възобновени на служба с една степен по-висока от заеманата преди избора.

Преди това сходна смяна беше призната и във връзка с членовете на Висш съдебен съвет.

Повдигнатите обвинявания от основаването на спецсъда са 2637, уточни Дани Каназирева от ГЕРБ-СДС. Връщате неефективния режим отпреди 2010 година, разхвърляте проведената престъпност на районно равнище, делата за корупция по високите етажи ги трансферирате още веднъж в Софийския градски съд, където бяха до 2018 година, разяснява тя.

По думите й, няма нито една изменена норма, която да води до по-бърз развой. Целта на цялото това упражнение са едни каузи с веществен интерес три милиарда лева да стартират изначало, да изтекат давностните периоди, а не по-добро да се случи в правосъдната система, акцентира Каназирева. Това е агитация и резултатите доста скоро ще ги забележим всички ние, предизвести тя.

Какви са тези три милиарда, на кого са, кажете, изиска Явор Божанков от " Българска социалистическа партия за България ".

Истинската причина за закриването на спецправосъдието е неефективност, изясни Искрен Митев от " Продължаваме Промяната ". Има война, тя е за правдивост, а не сред експерти, добави той. Вие сте от другата страна на барикадата, а не от тази на българските жители, обърна се Митев към ГЕРБ-СДС.

Председателят на Народното събрание Никола Минчев моли към сътрудниците си да се изричат по обсъжданите текстове.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР