Парламентът прие окончателно внесените от ГЕРБ промени в Административно-процесуалния кодекс

...
Парламентът прие окончателно внесените от ГЕРБ промени в Административно-процесуалния кодекс
Коментари Харесай

Мълчаливото съгласие влезе в Административно-процесуалния кодекс

Парламентът одобри дефинитивно импортираните от ГЕРБ промени в Административно-процесуалния кодекс (АПК), свързани с електронното правораздаване и безмълвното единодушие.
Според текстовете в избрани случаи непроизнасянето в период ще се счита за безмълвно единодушие за издаване на акт със наличието, поискано от заявителя. С самостоятелния административен акт, изразен посредством безмълвно единодушие, не може да се основават отговорности и да се засягат права и законни ползи за жители и организации, разнообразни от заявителя.
Съгласно измененията настояванията, сигналите и предложенията, жалбите, молбите, исковете и приложенията могат да се подават до административните органи на правосъдната власт и организациите, осъществяващи публични услуги по електронен път по реда на Закона за електронното ръководство, както и по факс или по различен метод, оповестен от съответния орган на интернет страницата му.
Съгласно закона, административните органи, органите на правосъдната власт, организациите и юристите участници в производствата са задължени да показват електронен адрес за приканване и приемането на документи и известия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР