Парламентът прие окончателно поправките в Закона за енергетиката, според които

...
Парламентът прие окончателно поправките в Закона за енергетиката, според които
Коментари Харесай

ДПС за вече държавния студен резерв: Това е омраза и клатене на енергийната система

Парламентът одобри дефинитивно поправките в Закона за енергетиката, съгласно които към този момент няма да има търгове за поддържане на енергийни мощности в леден запас, а това обвързване ще се разпорежда със заповед на министъра на енергетиката на държавната Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 " за интервала най-късно до 31 юли 2021 година

Така ръководещите извършиха заканата си да отрежат достъпа на Топлоелектрическа централа " Варна " на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган до парите, давани единствено да са държат мощностите в подготвеност. Потърпевши ще са и мощности на Ковачки, които прибираха другия лъвски къс от студения запас

Въглищната централа спря работа през 2015 година, тъй като страната отхвърли на чешкия ѝ притежател ЧЕЗ да я включи в студения запас. В края на 2017 година обаче ЧЕЗ продаде мощността на сдружението " Сигда " на някогашния транспортен министър Данаил Папазов, а месеци по-късно тя стана благосъстоятелност на Доган. Изненадващ отвод на държавната Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 " от леден запас през май 2018 година стремително вкара Топлоелектрическа централа " Варна " в този механизъм и оттогава до момента централата на Доган е изкарала 53 млн. лева против пет включвания при нужда.

" В момента се опитваме да преразпределим бизнес, а не е угриженост към енергетиката! " разяснява при гласуването в пленарна зала в четвъртък депутатът от Движение за права и свободи и зам-председател на парламентарната енергийна комисия Рамадан Аталай.

" Да оттеглим това предложение, да обясните на премиера, тъй като той от енергетика не схваща, че това, което вършиме сега, е единствено ненавист и разлюляване на енергийната система и ще бъдем наказани в Европейски Съюз ", прикани той, само че в последна сметка текстовете, прокарани през ремонти в Закона за локалното самоуправление бяха подкрепени със 105 гласа " за ". 12 бяха срещу, нямаше въздържали се.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР