Парламентът прие окончателно на второ четене законопроекта за противодействие на

...
Парламентът прие окончателно на второ четене законопроекта за противодействие на
Коментари Харесай

НС прие законопроекта за противодействие на корупцията

Парламентът одобри дефинитивно на второ четене законопроекта за противопоставяне на корупцията. С него съществуващата Комисия за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) се разделя на две, оповестяват от Българска телеграфна агенция.

В тримесечен период от влизането на този закон в действие Народното събрание избира членовете на новата Комисия за противопоставяне на корупцията. Съществуващата Комисия за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество се преименува на Комисия за лишаване на нелегално добитото имущество, одобриха депутатите.

До избирането на състав на Комисията за противопоставяне на корупцията, заварените при влизането в действие на закона членове на КПКОНПИ извършват функционалностите на членове на съответните комисии, като след избора на нови членове не престават мандата си като членове на Комисията за лишаване на нелегално добитото имущество.

Новият закон за противопоставяне на корупцията влиза в действие от деня на обнародването му в „ Държавен вестник “ като се изключи направени промени в Наказателно-процесуалния кодекс, които влизат в действие от 1 март 2024 година.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg