Парламентът прие окончателно бюджета на Здравната каса за 2022 г.

...
Парламентът прие окончателно бюджета на Здравната каса за 2022 г.
Коментари Харесай

Парламентът прие окончателно бюджета на НЗОК, здравните вноски остават 8%

Парламентът одобри дефинитивно бюджета на Здравната каса за 2022 година Законопроектът влиза в действие със задна дата от 1 януари като се изключи няколко параграфа.
Касата ще разполага с шест милиарда лв.. След почивката си депутатите ще стартират работа по бюджета на държавното публично обезпечаване.

Здравната вноска се резервира на равнище от 8%, реши Народното събрание.

От ГЕРБ - Съюз на демократичните сили настояха Надзорният съвет на касата да има право на еластичност при опцията за финансиране на лечебните заведения в изискванията на изключителна епидемиологична конюнктура.

Според Георги Михайлов от Българска социалистическа партия, представен от Евроком,  няма нужда от сходен текст, тъй като след " Омикрон " пандемията ще свърши:

" Роним тези сълзи за болничната помощ, която е изнесла на плещите си, на гръбнака, както сподели един от вас, тежестта на цялата акция, а задръстихте най-големите, значимите, стратегическите лечебни заведения на България с Covid-пациенти и ги лишихте от лекуването, което те водеха в цялата страна ".

Костадин Ангелов от ГЕРБ - Българска социалистическа партия реагира остро на изказванието на Михайлов, че при кабинета " Борисов " пандемията не е ръководена вярно:

" Този фиктивен отчет на Националния център по общетвено здраве и разбори, ми тя смъртността по времето на президента Радев е по-висока от наше време, макар че по наше време нямаше ваксини ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР