Парламентът прие на второ четене законопроекта за ратифициране на Споразумението

...
Парламентът прие на второ четене законопроекта за ратифициране на Споразумението
Коментари Харесай

НС ратифицира споразумението за безвъзмездно предоставяне на въоръжение за Украйна

Парламентът одобри на второ четене законопроекта за одобрение на Споразумението сред Министерството на защитата на Република България и Министерството на защитата на Украйна по отношение на безплатно даване на въоръжение, техника и муниции. Ратификацията на документа поддържаха 166 народни представители, а 48 бяха " срещу ". От " Българска социалистическа партия за България " и от " Възраждане " приканиха да се отхвърли този контракт и да не се ратифицира, предава Българска телеграфна агенция. 

Списъкът с оръжия няма да бъде обнародван в " Държавен вестник ", взеха решение още депутатите. От " Българска социалистическа партия за България " желаеха описът да бъде разкрит и оповестен, предлагането обаче беше отхвърлено и при прегласуването с 48 гласа " за ", 162 " срещу " и 4 " въздържал се ". 

" Очевидно е, че в залата има " коалиция на войната ", която ратифицира контракта за даване на оръжия за Украйна ", съобщи ръководителят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Корнелия Нинова след гласуването и прикани президентът да наложи несъгласие на закона за одобрение на съглашението.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР