Парламентът прие на второ четене Законопроекта за ратифициране на Споразумението

...
Парламентът прие на второ четене Законопроекта за ратифициране на Споразумението
Коментари Харесай

НС се произнесе: Пращаме военна помощ на Украйна. Нинова призова Радев да наложи вето

Парламентът одобри на второ четене Законопроекта за одобрение на Споразумението сред Министерството на защитата на Република България и Министерството на защитата на Украйна по отношение на безплатно даване на въоръжение, техника и муниции. Ратификацията на документа поддържаха 166 народни представители, а 48 бяха " срещу ". От " Българска социалистическа партия за България " и от " Възраждане " приканиха да се отхвърли този контракт и да не се ратифицира.  

Списъкът с оръжия няма да бъде обнародван в " Държавен вестник ", взеха решение още депутатите.

От Българска социалистическа партия желаеха описът да бъде разкрит и оповестен, предлагането обаче беше отхвърлено и при прегласуването с 48 гласа " за ", 162 " срещу " и 4 " въздържал се ".

Очевидно е, че в залата има " коалиция на войната ", която ратифицира контракта за даване на оръжия за Украйна, съобщи ръководителят на ПГ на БСП  Корнелия Нинова след гласуването и прикани президентът да наложи несъгласие на закона за одобрение на съглашението.

Тя означи, че това, което е гласувано през днешния ден, понижава пълномощията на Народното събрание и опонира на Конституцията, защото министърът е подписал контракт, че анексите към него не подлежат на ратификация в Народното събрание.

Тъй като нямаше разсъдък и отговорност през днешния ден в залата, призоваваме президентът да наложи несъгласие, моли Нинова от трибуната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР