Парламентът прие на второ четене промени в Закона за Търговския

...
Парламентът прие на второ четене промени в Закона за Търговския
Коментари Харесай

Парламентът промени Закона за Търговския регистър на юридическите лица с нестопанска цел

Парламентът одобри на второ четене промени в Закона за Търговския указател на юридическите лица с нестопанска цел. Промените бяха гласувани със 136 гласа „ за “ накуп.

Според признатите текстове Агецията по вписванията неотложно обезпечава посредством системата за взаимно свързване на регистрите даването на безвъзмездна информация по отношение на вписването, надлежно закриването на клон на задгранично лице, както и по отношение на компанията, правната форма, регистрационния номер, седалището, представителството, управителните и контролните органи, започването или прекратяването на произвеждане по разпродажба, оповестяването в неплатежоспособност и заличаването от регистъра и данни по отношение на оповестените актове на вписано в комерсиалния указател сдружение.

Освен това Агенцията по вписванията обезпечава неотложно приемане на информация посредством системата за взаимно свързване на регистрите по отношение на регистриране и закриване на клон в друга страна - членка на Европейския съюз, на вписано в комерсиалния указател сдружение, както и по отношение на компанията, правната форма, регистрационния номер, седалището, представителството, управителните и контролните органи, започването или прекратяването на произвеждане по разпродажба, оповестяването в неплатежоспособност и заличаването на задгранично лице, записало клон по Закона за Търговския закон, и данни за оповестените годишни финансови доклади на задграничното лице. Получената информация се отбелязва неотложно в комерсиалния указател.

С гласуваните текстове се вкарват разпореждания на европейски наставления по отношение на потреблението на цифрови принадлежности и процеси в региона на дружественото право. Съгласно признатите текстове в тримесечен период от влизането в действие на закона министърът на правораздаването привежда в сходство с измененията наредбата за воденето, съхраняването и достъпа до комерсиалния указател и до регистъра на юридическите лица с нестопанска цел. Наредбата дефинира образците на заявки, показва изчерпателно приложенията към тях за всеки тип регистриране, изтриване или оповестяване според условията на закона, както и формата на електронните документи. В деветмесечен период от влизането в действие на наредбата клоновете на задгранични лица, регистрирани с право да правят комерсиална активност съгласно националния си закон, декларират за регистриране в комерсиалния указател данни за седалището на задграничното лице.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР