Парламентът прие на второ четене изменения в Закона за управление

...
Парламентът прие на второ четене изменения в Закона за управление
Коментари Харесай

НС: Централното координационно звено за еврофондовете може да бъде организирано и в МФ или в друго министерство

Парламентът одобри на второ четене промени в Закона за ръководство на средствата от Европейските структурни и капиталови фондове. С измененията се основава нормативна опция Централното координационно звено да бъде проведено в администрацията на Министерския съвет, в границите на профилираната администрация на Министерството на финансите или на друго министерство.

В негативен избор Деница Николова (ГЕРБ-СДС) разяснява, че преди малко е основан следващият безпорядък при прекачване на координационните функционалности на Централното координационно звено към едно ведомство, което в действителност не знаят кое е.

С промените в закона за ръководство на средствата от европейските фондове се цели реализиране на сходство с новата конструкция на Министерския съвет и синхронизация на дейностите, успеваемост и усъвършенстване на администрацията. В съглашението за взаимно ръководство на България в интервала 2021-2025 година се планува дирекция " Централно координационно звено " да премине от администрацията на Министерския съвет към Министерството на финансите, се показва в претекстовете към законопроекта. 

Според Петър Чобанов от Движение за права и свободи няма огромен смисъл от този законпроект. Той означи, че на второ четене от шест параграфа са отпаднали четири, а препоръчаният сред двете четения спомагателен параграф от Кристиан Вигенин ( " Българска социалистическа партия за България " ) е бил отдръпнат.

Кристиан Вигенин изясни, че предлагането е оттеглено, тъй като евентуално неговото място не е в този закон, а в закона за държавния бюджет. Той изясни, че взаимоотношенията с Европейската комисия за интервала 2007 - 2013 година към този момент са уредени, само че не престават да излизат правосъдни решения за бюджетни корекции по планове. По думите му това визира не малко общини и бюджетни организации. Вигенин уточни, че това е проблем, който би трябвало да решат идващия месец с актуализацията на държавния бюджет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР