Парламентът прие на първо четене промени в Закона за съдебната

...
Парламентът прие на първо четене промени в Закона за съдебната
Коментари Харесай

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за съдебната власт

Парламентът одобри на първо четене промени в Закона за правосъдната власт . Измененията са импортирани от депутати от ГЕРБ, " Обединени патриоти ", Движение за права и свободи и " Воля " .

С тях се цели при взимане на решение от груповия орган, за което е належащо квалифицирано болшинство, при липса на такова да се приема, че е налице решение за отменяне.

С цел реализиране на експедитивност и кадрова обезпеченост във връзка с решенията, които съответната гилдия или Пленума на Висш съдебен съвет взима, се предлага основаване на едноинстанционност на производствата, като се изключи дисциплинарните производства.
 БГНЕС
По отношение на дисциплинарните производства се вкарва пълномощието съответната гилдия на Висш съдебен съвет при решение за налагане на по-леко дисциплинарно наказване от препоръчаното, да може сама да наложи и наказването " забележка ". С въведеното изменение се форсира процедурата за довеждане докрай на дисциплинарното произвеждане пред кадровия орган и се препятства опцията за приключване на периодите.-->
 БГНЕС
Въвеждат се и промени, свързани със статута на Инспектората към Висш съдебен съвет.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР