Парламентът прие на първо четене промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс/ДОПК/,

...
Парламентът прие на първо четене промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс/ДОПК/,
Коментари Харесай

Парламентът прие на първо четене промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс

Парламентът одобри на първо четене промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс/ДОПК/, без спор в пленарна зала.

В отчета на Комисията по бюджет и финанси се акцентира, че с плана се основава опция за потреблението на електронни документи във типа, в който те са основани, като отпада нуждата от разпечатването им на хартия. Във връзка с усъвършенстване на процеса по връчване на документи, издадени от органите на Национална агенция за приходите, се дава опция документите да бъдат връчвани по електронен път освен от орган по приходите, само че и от различен чиновник на Национална агенция за приходите.

Предлага се смяна в последователността на погасяване на предявените за събиране в Национална агенция за приходите обществени вземания до започване на насилственото им събиране.

Предвидени са промени, с които се регламентира осъществяването върху имущество, предмет на наложени ограничения за застраховане на иск с правно съображение, се показва в отчета.

С плана се оферират две спомагателни хипотези, при които се изключва използването на 10-годишния безспорен давностен период, след приключването на който се смята, че общественото взимане е погасено. Със законопроекта се предлага актуализиране на размера на глобите за неоказване на подпомагане на орган по приходите или възпрепятстване упражняването на пълномощията му, е записано в отчета на отрасловата комисия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР