Парламентът прие на първо четене два законопроекта за доброволчествотo, внесени

...
Парламентът прие на първо четене два законопроекта за доброволчествотo, внесени
Коментари Харесай

Депутатите приеха два законопроекта за доброволчествотo

Парламентът одобри на първо четене два законопроекта за доброволчествотo, импортирани от народни представители от „ Българска социалистическа партия за България “ и ГЕРБ-СДС.

В претекстовете към законопроектите се показва, че задачата е да сътвори цялостна правна уредба на доброволчеството в България, като основа за поощряване на гражданската интензивност и солидарността в българското обществото.

Въвежда се и легална формулировка за „ доброволческа активност " за унифициране на актуалната нормативна уредба, като се планува експлицитната възбрана за потреблението на доброволчеството като сурогат на трудово правно отношение.

При осъществяване на доброволческа активност от малолетни и малолетни лица се вкарва категорично условие за вземане предвид на активността с възрастта на лицата, както и с техните физически и душевен благоприятни условия. За осъществяване на активност от малолетни, малолетни и запретени лица да се изисква писменото осведомено единодушие на законния представител, се предлага в законопроекта. Предвижда се минималната възраст за доброволци, извършващи дълготрайна доброволческа активност, да е 16 години. Предложените законопроекти регламентират и основаване на Национален указател на доброволците.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР