Парламентът прие на първо четене да изпратим военна помощ на

...
Парламентът прие на първо четене да изпратим военна помощ на
Коментари Харесай

Парламентът прие на първо четене да изпратим военна помощ на Украйна


Парламентът одобри на първо четене да изпратим военна помощ на Украйна. Министерският съвет в период до един месец би трябвало да внесе в Народното събрание плана за даване на помощ.
Министерският съвет в период до един месец
би трябвало да внесе в Народното събрание план на решение за даване на военна и военно-техническа поддръжка за Украйна, като принос към общите старания на интернационалната общественост за подкрепяне жертвите на експанзията, съгласно българските благоприятни условия, гарантирайки сигурността и отбраната на популацията, гласоподава Народното събрание.
Решението за оказване на военна
и военно-техническа поддръжка на Украйна и за подсилване на отбранителните качества на България беше подкрепено от 175 депутати, „ срещу “ бяха  49, един се въздържа, съобщи Българска телеграфна агенция.Министерството на защитата, в сходство на решението на Народното събрание, ще приготви своето домашно,
като нашето предложение ще бъде извънредно консервативно.
Това съобщи служебният министър на защитата Димитър Стоянов пред публицисти в коридорите на Народното събрание. Той участва на дебата, само че напусна пленарната зала преди самото гласоподаване.
„ Тази консервативност произлиза
от член 9 на Конституцията, където ясно е записано, че въоръжените сили са поръчител на сигурността, териториалната целокупност и суверенитета и от член 3 на Вашингтонски контракт, където категорично е записано, че всяка страна би трябвало да поддържа личен защитителен капацитет “, изясни министър Стоянов.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР