Парламентът прие на две четения със 159 гласа за, 3-ма

...
Парламентът прие на две четения със 159 гласа за, 3-ма
Коментари Харесай

НС прие парите за F-16 да стоят на сметка

Парламентът одобри на две четения със 159 гласа " за ", 3-ма " въздържали се " и 45 " срещу " ратификация на двете съглашения, свързани със средствата за заплащането на първите 8 военни самолета F-16 Block 70.

Целта на споразуменията е досега, в който би трябвало да се платят изтребителите, , която да носи рентабилност на страната ни.

" За " гласоподаваха ГЕРБ-СДС, Продължаваме промяната, Движение за права и свободи и " Демократична България ", от Българска социалистическа партия и " Възраждане " изрично се опълчиха.

В дебата " Възраждане " оповестиха, че са изрично " срещу ".
 Събраха 110 млн. лева в набирателната сметка за изтребителите F-16
Събраха 110 млн. лева в набирателната сметка за изтребителите F-16

МО ще предложи на кабинета средствата да се усилят до 170 милиона лв.

Депутатът Цончо Ганев сподели, че това е " следващото безумство, обвързвано със закупуване на чертежи " . " Не можем да приемем договорка, застрашаваща националната сигурност - не вършим нищо, дълбаем безумието в това да деградираме и да сме правилен съдружник ", са причините му. Той уточни, че с 200 млн. едностранно се подвига цената на чертежите, както и че виновността не е на служебното държавно управление, защото не те са подписвали договорите.

Атанас Славов от Демократична България изиска да се борави с обстоятелства и посочи, че парламентарната им група поддържа договорката и има претенции най-малко 2% да се отделят за защита.
 Вариант: Получаваме остарели F-16 от Нидерландия, в случай че изпратим своите МиГ-29 на Украйна
Вариант: Получаваме остарели F-16 от Нидерландия, в случай че изпратим своите МиГ-29 на Украйна

Хага обмисля да даде непотребни изтребители на натовски съдружник в Източна Европа

От името на Българска социалистическа партия Румен Гечев подлага на критика най-малко няколко пъти. Той назова договорът за закупуването на изтребителите " срамен " и даде за образец, че още не са доставени от Съединени американски щати първите 8 самолета. Губим 100 млн. щатски $ за 5 година Евентуално бихме получили 1.5%, а ще плащаме 5.5% на парите, а би трябвало да теглим заеми от интернационалния пазар, сподели той. По думите му " страната ще завоюва трохи и пиар акция ".

Българска социалистическа партия ще гласоподава срещу " неизгодната договорка, рискова за сигурността на България ".

Христо Гаджев от ГЕРБ отговори, че Българска социалистическа партия е подкрепила този законопроект преди 3 месеца. Загубата досега за страната е близо 20 млн. лева поради отсрочване на гласоподаване в Народното събрание, счете той.
 И бюджетна комисия сподели
И бюджетна комисия сподели " да " за новите F-16

Без контракт за втората партида американски изтребители няма по какъв начин да експолатираме първите 8, съгласно военния министър
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР