Парламентът прие единодушно със 107 гласа "за" промени в Кодекса

...
Парламентът прие единодушно със 107 гласа "за" промени в Кодекса
Коментари Харесай

Парламентът прие единодушно промени в Кодекса за търговското корабоплаване на първо четене

Парламентът одобри единомислещо със 107 гласа "за " промени в Кодекса за комерсиалното мореплаване на първо четене.

Част от измененията са свързани с въвеждане на европейска инструкция за организацията на работното време в бранша на вътрешния воден превоз. Регламентира се наложителната отмора на членовете на екипажите, уточни депутатът от Българска социалистическа партия Николай Тишев.

В отчета на Комисията по превоз, осведомителни технологии и известия се показва, че със законопроекта се дефинира способен народен орган за нотифициране на организациите, които ще правят оценка сходството на оборудването на морските кораби с условията на директивата. Предвижда се функционалностите да се поемат от Изпълнителната организация "Морска администрация ".

Въвеждат се характерни условия във връзка с професионалното обучение и образование и на висшето обучение по морски и речни специалности. Те засягат наличието на образователните проекти и стратегии, минималния брой часове по другите образователни предмети и модули, материално-техническата база за осъществяване на образованието, в това число на практическата подготовка, и условията към преподавателите по специфичните дисциплини.

С друга група промени се отстранява съществуващата спънка за регистриране на избрана категория кораби, които фактически плават под българско знаме, в Регистъра на корабите, плаващи под българско знаме.

Други текстове вкарват облекчена форма на контракта за прекачване на право на благосъстоятелност върху серийно създаден кораб за спорт, туризъм и развлечения от производителя или негов дистрибутор на първия приобретател.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР