Парламентът преустанови преждевременно работата си днес. Това стана след като

...
Парламентът преустанови преждевременно работата си днес. Това стана след като
Коментари Харесай

Парламентът преустанови работа, няма кворум

Парламентът прекрати прибързано работата си през днешния ден. Това стана откакто Българска социалистическа партия изиска поименна инспекция, от която стана ясно, че няма нужния кворум.

По време на инспекцията от залата отсъстваха съвсем всички депутати от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Реакцията на Българска социалистическа партия беше провокирана от настояването на Красимир Ципов от ГЕРБ да бъде удължено времето през днешния ден до привършване на одобрявани на законодателната стратегия.

Цитирана от Българска национална телевизия, Цвета Караянчева съобщи, че за следващ път опозицията не желае да се възползва от опцията за парламентарен надзор.

" За следващ път опозицията от Българска социалистическа партия не желае да се възползва от опцията да упражни правото си на парламентарен надзор. Петък е ден на опозицията и те съзнателно саботират работата на Народното събрание. Погледнете и се засрамете защо става дума. Вижте сътрудниците, които са в клинично положение, вземат участие в съвещанието, с цел да обезпечат на вашата група кворум, с цел да има парламентарен надзор. Срамно. ", сподели Караянчева.

" Да, Българска социалистическа партия напълно съзнателно провали съвещанието на Народното събрание, само че не заради внушенията, които ръководителят на Народно събрание отправяше, че опозицията не желае парламентарен надзор, а с цел да не се гледа точка 5, която беше призната изключително през днешния ден за Кодекса на труда, в който за следващ път ръководещите се пробваха да лишават трудовите права на българските жители и на българските служащи и да усилят изключителния труд от 150 на 300 часа ", отговори Христо Проданов от Българска социалистическа партия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР