Парламентът преодоля ветото върху Закона за държавната собственостСъс 145 гласа

...
Парламентът преодоля ветото върху Закона за държавната собственостСъс 145 гласа
Коментари Харесай

Парламентът преодоля ветото върху Закона за държавната собственост

Парламентът преодоля ветото върху Закона за държавната благосъстоятелност
Със 145 гласа „ за “, 65 „ срещу “ и нито един въздържал се Народното събрание преодоля президентското несъгласие и наново гласоподава измененията в Закона за държавната благосъстоятелност, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Държавният глава върна за ново разглеждане в зала направените промени с претекста, че някои текстове се дава опция за скрита безвъзмездна приватизация на сдружения от забранителния лист, предусещащ приватизация да не се прави без утвърждението на Народното събрание. Президентът възрази още против плануванаъа опция за апорт на необособени част, като банкет, че измененията разрешават той да се прави без решение на Министерски съвет. С президентското несъгласие се оспорва още и отпадането на правната опция създалите апорт търговски сдружения с повече от 50 на 100 държавно присъединяване да имат блокираща квота при вземането на решения на общото заседание.

От ГЕРБ опазиха направените промени и подчертаха, че законопроектът планува задоволително гаранции за опазване на обществения интерес, като в същото време обезпечава правна опция за страната да взе участие в стопанския живот при ясно написани правила.

От Българска социалистическа партия пък припознаха претекстовете на Радев и поддържаха ветото му върху измененията, като в същото време прикани за по-задълбочени диспути по тематиката. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР