Парламентът отхвърли всички законопроекти за изменение и допълнение на Закона

...
Парламентът отхвърли всички законопроекти за изменение и допълнение на Закона
Коментари Харесай

Депутатите не забраниха операциите за смяна на пола при децата, но се обиждаха от парламентарната трибуна

Парламентът отхвърли всички законопроекти за изменение и допълнение на Закона за протекция на детето, касаещи промяната на пола при децата, съобщи кореспондент на " Фокус "

Законопроектите бяха пет и бяха обсъждани на първо четене в пленарна зала. Текстове бяха препоръчани от парламентарните групи на " Продължаваме промяната - Демократична България " и " ИТН ". 

В законодателните промени, препоръчани от Елисавета Белобрадова, се вкарваше отбрана от политическа агитация, лъжи и предизборни политически и партийни дейности, които провокират боязън при децата. 

Вторият законопроект на ПП-ДБ бе на Божидар Божанов и група, като с него се оферираше увеличение на ограниченията против половите похищения против деца. От втората политическа мощ предлагаха и спомагателни ограничавания за лица, които са осъждани за похищения против деца. 

Третия законопроект, импортиран от Катя Панева, се оферираше експлицитна отбрана на децата от използването на медицински действия, които целят смяна на фенотипните и други полови белези на генотипния му пол. 

В текстове на Има Такъв Народ пък се оферираше възбрана на всевъзможни пропагандни материали, свързани с смяната на пола, на територията на учебните и предучилищните заведения. От най-малката политическа мощ предлагаха въвеждането на възбрана за промяната на пола при малолетните, като в текстовете на техния законопроект се предвиждаше наказание от 1 до 3 години за установяването на сходни медицински действия. 

При гласуването депутатите не одобриха измененията, препоръчани от Има Такъв Народ. При прегласуването Тошко Йорданов се обърна към ГЕРБ и съобщи, че " проверопейските партии ги използват евросексуално ", с цел да гласоподават по този метод. При прегласуването законопроекта получи обаче 79 гласа " за " ( бел. от ред. - " Възраждане ", Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и 11 от нечленуващите в група).  " Против " гласоподаваха от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи. 

Вторият законопроект, гласуван в зала, бе на Елисавета Белобрадова. Той подсилен с едвам един гласа " за " ( бел. от ред. - Тошко Йорданов), като цялата група на ПП-ДБ се въздържа. " Против " бяха 154 депутати. След гласуването му Тошко Йорданов съобщи, че е дал своя вот " за ", с цел да окаже " морална поддръжка на сексуслно неориентираната група, която е предложила закон ". 

Останалите законопроекти на ПП-ДБ също не бяха признати. Като при всеки един от тях втората политическа мощ се въздържаше от поддръжка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР