Парламентът отхвърли промените в Закона за подпомагане на земеделските производители.

...
Парламентът отхвърли промените в Закона за подпомагане на земеделските производители.
Коментари Харесай

Отхвърлиха промените в Закона за земеделските производители

Парламентът отхвърли измененията в Закона за подкрепяне на земеделските производители. „ За “ законопроекта на първо четене гласоподаваха 74 народни представители, „ срещу “ – 70 и „ въздържали се “ – 19, с които той не бе признат. 

Със законопроекта се оферираше по производствата по капиталовите ограничения и подмерки от Програмата за развиване на селските региони (ПРСР) към този момент да се организират посредством интегрираната система за ръководство и наблюдаване, а за обезщетителните ограничения - посредством Интегрираната система за администриране и надзор (ИСАК).

Законопроектът предвиждаше спомагателен прелиминарен асортимент на плановите капиталови оферти, когато размерът на декларираната финансова помощ на всички подадени оферти надвишава бюджета за съответния интервал на банкет. С измененията се оферираше още основаването на две нови наредби - едната за изискванията и реда за погашение на безплатна помощ или за понижаване или отвод за финансиране, а втората за изискванията, инспекциите и реда за определяне на изкуствено основани условия.

В рамките на дебата проф. Светла Бъчварова от Българска социалистическа партия прикани ръководещите да отдръпват законопроекта си и съобщи, че групата ѝ няма да го поддържа. Тя разясни, че Българска социалистическа партия е срещу предварителния ранкинг в Закона за подкрепяне на земеделските производители, тъй като няма система, в която да се подсигурява обективността му и основава напрежение.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР