Парламентът отхвърли предложението на БСП за България“ за създаване на

...
Парламентът отхвърли предложението на БСП за България“ за създаване на
Коментари Харесай

Депутатите отхвърлиха предложението на БСП за временна комисия за детската болница

Парламентът отхвърли предлагането на „ Българска социалистическа партия за България “ за основаване на Временна комисия във връзка построяването на „ Национална многопрофилна детска болница ” в София. В поддръжка на проекторешението гласоподаваха 65 народни представители, 29 бяха „ срещу “ и 66 се въздържаха.

Предложението за основаване на такава комисия е в името на прозрачността и публичния интерес, аргументираха се от левицата. Предвиждаше се комисията да бъде основана на паритетен принцип, от 12 народни представители — по двама народни представители от всяка парламентарна група, и срокът ѝ на работа да е три месеца, осведоми Българска телеграфна агенция.

Иван Ченчев („ Българска социалистическа партия за България “) означи, че за Национална детска болница се приказва в Народното събрание от 2014 година насам, като от този момент до момента слушат единствено обещания и най-различни предпоставки къде да бъде построена, с какви средства. Той уточни, че от дебата на 21 декември предходната година е станало ясно, че са нужни към 70 млн. лв., и че има учредено сдружение, признато с предписание на Министерския съвет на 15 юни 2020 година Временната комисия няма функционалностите да проверява, само че може да открива обстоятелства, да привиква заинтригувани страни, реализатори на целия капиталов план, представители на това сдружение, с цел да се следи изкъсо и директно процеса по създаване на Националната детска болница, означи Ченчев.

Радомир Чолаков от ГЕРБ-СДС разяснява, че когато прави краткотрайни комисии, Народното събрание се нагърбва с работа, която изпълнителната власт не е свършила. С тази краткотрайна комисия ще дадем опция на изпълнителната власт още три месеца нищо да не прави, счита той. Да се фокусираме върху наши средства за влияние, които могат да форсират процесите, а краткотрайните комисии ги забавят, прикани Чолаков.

Андрей Чорбанов от „ ИТН “ (ИТН) сподели, че Има Такъв Народ ще поддържат основаването на такава комисия, която може да покаже на обществото какво тъкмо се случва. Темата за детската болница стартира да се изтърква от несъразмерната приложимост и обещания на всяко едно държавно управление да я осъществя, разяснява той.

Започвам да се чудя какво толкоз е проблематично да се случи бързо, всички знаем какъв брой бързо се построяват частните лечебни заведения, уточни Чорбанов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР