Парламентът отхвърли идеята клиентът да има право да не плати

...
Парламентът отхвърли идеята клиентът да има право да не плати
Коментари Харесай

И без касов бон плащаме сметка в заведение

Парламентът отхвърли концепцията клиентът да има право да не заплати сметката си в заведение, в случай че не получи касова записка.

Това стана при гласуването на второ четене на държавния бюджет.

Пленарната зала гласоподава дефинитивно и задължението компаниите да заявяват касова наличност над 50 000 лв..

Първоначалното предложение на Министерството на финансите бе касовите наличия да се заявяват над 10 000 лв., само че сумата бе доста нараснала в пленарната зала за отбягване на административна тежест за най-малкия бизнес. Мартин Димитров от Политическа партия – Демократична България съобщи:

„ Намаляване на сивата стопанска система, ограничения против сивата стопанска система, което е значима цел и на държавното управление, и на Народното събрание, само че също по този начин да не се позволява прекомерна административна тежест за бизнеса “.

Йордан Цонев от Движение за права и свободи отбрани позицията, че бизнесът би трябвало да си заплаща налозите и поддържа концепцията клиентът да може да си тръгне, без да си заплати сметката си, в случай че не получи постоянна касова записка в заведението

„ Ще си заплащат налозите всички, тъй като те са ниски. И тъй като установяваме, че има такива, които не ги заплащат, ограниченията ще стават все по-рестриктивни “, съобщи Цонев. Залата обаче отхвърли текстовете.

Въпреки че е общо мнението, че понижената поради пандемията ставка от 20 на 9 на 100 Данък добавена стойност за ресторантьорските и кетъринг услугите би трябвало да отпадне, депутатите отхвърлиха предлагането на „ ИТН “. Причината е, че съгласно множеството от тях 20-процентният индиректен данък би трябвало да се върне от началото на идната година.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР