Парламентът освободи депутатa от Има такъв народ (ИТН) Александър Тодоров.

...
Парламентът освободи депутатa от Има такъв народ (ИТН) Александър Тодоров.
Коментари Харесай

Депутатите се караха, но освободиха бъдещия шеф на Тотото

Парламентът освободи депутатa от ИТН (ИТН) Александър Тодоров. Причината е, че Тодоров оглавява Българския състезателен тотализатор (БСТ). Народните представители гласоподаваха със 148 гласа " За ", срещу " 0 " и един въздържали се.

32-годишният Тодоров е родом в Хасково. Той беше определен за депутат в 45-то, 46-то и 47-то Народно заседание от регион Плевен. Тодоров е правист по специалност, а сега е член на парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта, както и на комисията за директното присъединяване на жителите и взаимоотношението с гражданското общество .

В Управителния съвет на БСТ влизат също Росен Иванов и Георгий Султанов , който беше предлагането на Има Такъв Народ за министър на културата през лятото.

Заявление за назначението на новата администрация на тотото е подадено в петък и към момента се обработва от системата на Търговския указател.

Освобождаването обаче на народния представител провокира отрицателни реакции на парламентарните групи в Народното събрание.

Дани Каназирева от ГЕРБ съобщи, че се трансформира в постоянна процедура да се подписват заявления с погрешно наличие в Народното събрание . Въпросният господин, който става шеф на БСТ е подал заявление едвам откакто е определен за изпълнителен шеф на БСТ, уточни тя. Член на управителния орган не може да бъде лице, заемащо обществена служба. " Кирил Петков подаде такава декларация с погрешно наличие и изживя катарзис, разкая се, само че измежду ръководещите става процедура да нарушават разпоредбите, законите и Конституцията ", безапелационна бе Каназирева.

Тя означи, че все още на встъпването си като изпълнителен шеф на Българска социалистическа партия, е бил настоящ депутат. ГЕРБ няма да поддържат освобождението на депутата от Има Такъв Народ Александър Тодоров . Опозицията станала очевидец, че с смяната се нарушават разпоредбите от властимащите за заемането на висши държавни длъжности, като за следващ път има тъпчене на Конституцията и законите в страната.
 Депутат от Има Такъв Народ е новият началник на тотото
Депутат от Има Такъв Народ е новият началник на тотото

Не е ясно дали Александър Тодоров ще би трябвало да се откаже от депутатското си място

Радомир Чолаков също се възмути и съобщи, че по този начин се назначават още братовчеди, дами и любовници. Това не може да се прави повече по този начин, не трябва да се нарушават законите, като Чолаков ще продължи да следи дали продължава насилственото завладяване на властта и накъде се тласка страната.

Бившият състезателен министър Красен Кралев също взе думата. Впечатляващо е с каква лекост ръководещото болшинство не съблюдава зако на. Кому е нужно такова бързане, запита Кралев. Той добави, че можело да се изчака до през днешния ден Народно събрание да гласоподава оставката на Александър Тодоров, тогава да се подаде декларация до Търговския указател и тогава да бъде издадена заповедта за нов изпълнителен шеф на БСТ.

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ отговори на ГЕРБ. Според него не е удачно да се дава Кирил Петков като образец и да се вършат аналогии с други хора, които подават заявления. Декларациите на Кирил Петков нямали никакво значение и да не се показва за образец - нито за съблюдаване на Конституцията и законите на страната, акцентира Карадайъ.

Декларациите и подписите на Кирил Петков нямали значение, като Конституционният съд и прокуратурата се произнесли. Моля, да не го давате за образец, прикани Карадайъ сътрудниците си от ГЕРБ.

Хамид Хамид съобщи, че ще поддържа заявката на Александър Тодоров за освобождението му като народен представител от Има Такъв Народ. Къде е ключът към това решение, кой подведе сътрудника, да подпише декларацията? Кой му послужи за министър председател, с цел да го направи, тъй като с една погрешна декларация през днешния ден ще е шеф на Тотото, а на следващия ден министър-председател на България, сподели Хамид.

Според него новата политика на смяната няма Конституция и закони. " Нас ни пази прокуратурата и олигарха Иво Прокопиев ", заяде се с Хамид Хамид.

Депутатът от Има Такъв Народ Ива Митева отговори на всички рецензии. В декларацията си Александър Тодоров, категорично показал, че е депутат и че до вписването в Търговския указател като изпълнителен шеф на БСТ, той ще прекрати своето пълномощия като народен представител, обясни Митева.

Нали не допускаме, че всички, които назначаваме на обществени длъжности, ще бъдат безработни?, запита Митева.

Тошко Йорданов от Има Такъв Народ съобщи, че схваща какво прави опозицията, като ги прикани да слушат какво е споделила Ива Митева. Хубаво е да се образовате гратис, само че е хубаво да се почистим от тумора, като изчегъртим корупцията, настоя Йорданов. Той запита при кой началник на Тотото са се паднали две шестици в две следващи седмици?
 Шефът на тотото оставя сдружението с рекорден капитал и чака уволнението си
Шефът на тотото оставя сдружението с рекорден капитал и чака уволнението си

Остава отворен обаче въпросът с отстраняването на Петров от поста

Бъдещият изпълнителен шеф на БСТ Александър Тодоров също излезе на парламентарната естрада и се отбрани от рецензиите. Избирането му за нов началник на Тотото се конституира от вписването на Търговския указател и изказванията на народните представители не дават отговор на истината, отбрани се Тодоров.

Настимир Ананиев от " Продължаваме промяната " не е чул за какво би трябвало да не би трябвало да се освобождава Александър Тодоров и за какво депутатите не го харесват. За това Ананиев прикани за преустановяване на дебатите по тематиката.

Искрен Митев от Политическа партия възкликна на дебатите - " Какво знамение - ГЕРБ и Движение за права и свободи цитират и приказват за Конституцията ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР