Парламентът одобри на второ четене промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс

...
Парламентът одобри на второ четене промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс
Коментари Харесай

На второ четене: НС прие важни промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс

Парламентът утвърди на второ четене промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс /ДОПК/, с които се дава опция за облекчена административна тежест против банкова гаранция от 1 млн. лв. в интерес на Националната организация за приходите /НАП/.

Измененията са импортирани от Божидар Божанов от парламентарната група /ПГ/ на „ Продължаваме промяната-Демократична България “ /ПП-ДБ/ и група народни представители. Според вносителите с измененията се дава правна опция за лицата, които авансово са дали обща банкова гаранция в размер, не по-малък от 1 000 000 лв., да се понижи административната тежест във връзка с упражнявания от Национална агенция за приходите фискален надзор, обвързван със артикули с висок фискален риск посредством редуциране на времето, належащо за осъществяване на контролните дейности или инспекции по отношение на придвижването на артикули с висок фискален риск – при приемане, разтоварване и освобождение на транспортираните артикули.

В хода на дебата Тошко Йорданов, ръководител ПГ „ ИТН “, съобщи:

„ Въпросната банкова гаранция от един милион лв. е директна поддръжка за огромните компании, огромните вериги и огромните играчи на пазара и по този метод непосредствено се унищожавали дребните. Това е лобистко предложение и поддържа огромните играчи. “

Тошко Йорданов не е склонен и с предложенията Божидар Божанов , свързани с това всичко да се прави по електронен път.

„ Хубаво е, когато чуете Божидар Божанов, да се замислите какви пари ще коства, какви компании ще го вършат, какъв брой ще натовари бюджета “, добави той. Йорданов прикани парламентарната си група да не поддържа законопроекта .

„ Повечето от препоръчаните промени са положителни. Нашата група ще поддържа това предложение. Трябва да се поддържа бизнесът – както дребния, по този начин и огромния “, съобщи Димо Дренчев, депутат от „ Възраждане “ .

Законопроектът бе признат на първо четене на 20 март .

Адвокат: Идеята на Национална агенция за приходите за 10% бонус при сигнал за данъчна машинация може да не сработи


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР