Парламентът одобри на първо четене закона за несъстоятелност на физическите

...
Парламентът одобри на първо четене закона за несъстоятелност на физическите
Коментари Харесай

На първо четене: Физическите лица могат да обявяват личен фалит

Парламентът утвърди на първо четене закона за неплатежоспособност на физическите лица. В поддръжка на закона за персоналния банкрут гласоподаваха 163 - ма депутати, а 6 от Движение за права и свободи се въздържаха. По предложение на „ Възраждане “ срокът за оферти сред първо и второ четене бе продължен на три седмици.

Производството по неплатежоспособност се образува по молба на длъжника, в която се показват доказателства за трудовата претовареност, събитията за неплатежоспособността и добросъвестността, данни за имуществото му, а длъжникът предлага и проект за погасяване на отговорностите.

Предвижда се окръжният съд да прогласи несъстоятелност, когато длъжникът не е в положение да извърши парични отговорности на обща стойност над 10 минимални работни заплати, за интервал от повече от шест месеца. С цел обезпечаването на виталните потребности на длъжника се дефинира имущество, което не се включва в масата на несъстоятелността и е планувана прехрана за длъжника и членовете на неговото семейство, акцентира Българска телеграфна агенция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР