Парламентът очаквано преодоля президентското вето върху ратификацията на сделката със

...
Парламентът очаквано преодоля президентското вето върху ратификацията на сделката със
Коментари Харесай

Парламентът преодоля президентското вето за F-16 и очаква нови стъпки на Радев срещу сделката

Парламентът предстоящо преодоля президентското несъгласие върху ратификацията на договорката със Съединени американски щати за изтребителите F-16 Block 70 за 2.2 милиарда лв. и в този момент чакат решението на президента Румен Радев дали няма да върне и актуализацията на бюджета, която обезпечи средства за изплащането ѝ.

Сделката още веднъж бе подкрепена от ГЕРБ, Вътрешна македонска революционна организация и Движение за права и свободи. Лидерът на НФСБ Валери Симеонов, чиято партия не поддържа договорката, също се разгласи против ветото, което съгласно него е популистко.

Дебатът в пленарна зала продължи повече от два часа, като не обогати доста причините " за " и " срещу ". Българска социалистическа партия вместо да се концентрира към претекстовете на Радев за ветото – неналичието на нужното национално единодушие, прокарана е през Народното събрание по " бърза писта " и не обезпечава нужния пакет съоръжение, въоръжение и образование, употребява дебата, с цел да преповтори тезите си против договорката.

От ГЕРБ пък обясниха, че това несъгласие е едно от " най-глупавите вета, налагани от президент със смешни претекстове ".

Зам.-военният министър Атанас Запрянов за следващ път изясни, че изтребителите F-16 Block 70 обезпечават нужните качествата, които Народното събрание ни е задължило с плана за капиталов разход и отхвърли опитите на Българска социалистическа партия да съпоставя договорката на България с тези на Словакия и Бахрейн.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР