Парламентът обяви обществена поръчка за доставка на български и чуждестранни

...
Парламентът обяви обществена поръчка за доставка на български и чуждестранни
Коментари Харесай

НС дава 95 хил. лв. за кулинарни и жълти издания

Парламентът разгласи социална поръчка за доставка на български и задгранични печатни издания, написа Сега. Заявените абонаменти все още стават все по-оскъдни на фона на предишни години, което демонстрира слаб читателски интерес измежду депутатите в 48-о Народно събрание. Общата сума, която ще платят данъкоплатците за печатните издания възлиза на 95,2 хиляди лева с Данък добавена стойност. За съпоставяне през 2019 година за четиво бяха заделени 144 хиляди лева

Напомняме, че единствено за тоалетна хартия депутатите харчат към 300 хиляди лева годишно.
От сегашната социална поръчка излиза наяве за абонамент и доставка на 67 броя български ежедневни и периодически издания през идната 2023 година,което ще коства 46 хиляди лева с Данък добавена стойност.  Печатът би трябвало да бъде доставян в постройките на Народното събрание на пл. Народно заседание № 2 и пл. Княз Александър І № 1 или на различен адрес при документално искане на възложителя.

Депутатите имат най-голямо предпочитание да четат Труд, за който има 6 абонамента. С по 4 са  24 часа и в Сега. За Капитал има трима искащи. Толкова са и мераклиите за жълтото издание 168 часа, което е дъщерно на 24 часа. Още трима се абонираха за вестниците Стандарт, Телеграф и Народно земеделско знаме XXI век. По един искащ има и за жълтите Галерия и Уикенд.

От списанията максимален интерес получава езотерическото Осем, за което има декларирани 6 абонамента. С 5 абонамента са списанията ИК Търговско предприятие Труд и право и Предучилищно & учебно обучение. Впечатление прави, че в поръчката са включени по един абонамент за Колекция предписания и Кулинарен вестник, които излизат два пъти в месеца , както и два абонамента за женското списание Ева.

Освен за български издания, Народно събрание е пуснало поръчка и за задгранични. Тя е с планирана стойност 25 168 евро, като договорът за доставка и абонамент още веднъж е 1 година. Тук са и по-аналитичните издания.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР