Парламентът обсъжда предложение за национален референдум с въпрос „Съгласни ли

...
Парламентът обсъжда предложение за национален референдум с въпрос „Съгласни ли
Коментари Харесай

Деян Николов: Напът сте да унищожите референдумите като инструмент в България

Парламентът разисква предложение за народен референдум с въпрос „ Съгласни ли сте българският лев да бъде единствена публична валута в България до 2043 година? " по предложение на „ Възраждане “.Преди два дни правната комисия отхвърли предлагането за осъществяване на народен референдум за опазване на българския лев. „ Против “ бяха от Движение за права и свободи и „ Продължаваме промяната-Демократична България “, " За " гласоподаваха от " Възраждане ", " Българска социалистическа партия за България " и " ИТН ", а ГЕРБ-СДС се въздържаха.

Деян Николов дефинира дейностите на Народното събрание като опит да се " заметете " един референдум без безусловно никаква юридическа аргументация. " Това, което казвате, е, че той опонира на законовото ограничаване, че към този момент по утвърдени интернационалните контракти не можем да питаме народа си за тях, единствено че не посочвате кой е тъкмо този интернационален контракт и кой е членът, който нарушаваме. " - разяснява той.

Не нарушаваме нито един интернационален контракт и нито един член с това запитване, акцентира депутатът от " Възраждане ". Той прикани депутатите да не " замитат " референдума.

" Ако през днешния ден гласувате срещу или въздържал се, това значи, че казвате на българските жители, че повече няма смисъл да има в миналото референдуми в България. Напът сте да унищожите референдумите като инструмент в България ", уточни Николов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР