Парламентът обсъжда нови промени за затягане на контрола над шофьорите.

...
Парламентът обсъжда нови промени за затягане на контрола над шофьорите.
Коментари Харесай

Затягат контрола над шофьорите с нови промени

Парламентът разисква нови промени за стягане на контрола над водачите. Предложенията на депутати за промени в Закона за придвижване по пътищата ще бъдат подложени на полемика с цел да се понижи пътният травматизъм. Те ще бъдат гледани и показани в пленарна зала в границите на работни групи, по-късно в Комисията по превоз.

Председателят на транспортната комисия Халил Летифов ги окачестви като дискусионни. По отношение на черната статистика от позиция и на смъртността и на травматизма, България е водеща в Европа. Според него на напред във времето би трябвало да е предварителната защита и да има по-засилен надзор на пътя:

“В момента изтече срокът за оферти за промени сред двете четения, има много оферти за промени. Те би трябвало да дадат обработени, да се получат мнения. занапред ще забележим кое ще бъде подкрепено. Надявам се измененията да дадат по този начин стремежи от всички нас резултат – понижаване на смъртните случаи и травматизма. Но би трябвало да отбележим и че честите промени не дадоха стремежи резултат. Затова би трябвало да подходим по-отговорно от позиция на предварителната защита, на рекламната акция, държанието на всички участници в придвижването и по-късно – да има надзор. Това значи избавени човешки животи ”.

Източник Standartnews.com

Още вести четете в секция България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР