Парламентът няма да заседава днес, след като депутатите не успяха

...
Парламентът няма да заседава днес, след като депутатите не успяха
Коментари Харесай

Без БСП и ДПС в залата: Депутатите не събраха кворум, за да заседават

Парламентът няма да заседава през днешния ден, откакто депутатите не съумяха да съберат кворум и от три опита.

При първата регистрация в пленарната зала се записаха 110 народни представители от най-малко нужните 121 за започване на съвещанието, при втората – 114, а при третата - 115.

Групите на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи не влязоха в залата.

„ Не бих желал да разясня държанието на опозицията, то при всички случаи е в нарушаване на правилника и съгласно него би следвало да се наложат санкции”, разяснява в коридорите на Народното събрание ръководителят на правната комисия Данаил Кирилов от ГЕРБ.

Санкциите ще са плануваните в правилника санкции – отсъстващите без основателна причина депутати няма да получат полагащата им се за деня отплата. Според Кирилов глобата е и политическа, тъй като гласоподавателите ще могат да създадат своята преценка.

За идващото съвещание във вторник, което е изключително поради бюджетните закони, ще има оптимална организация на народните представители и кворум, подсигурява той.

Българска социалистическа партия очевидно са тръгнали към съсипия на България, съобщи от своя страна зам.-председателят на ПГ на Обединените патриоти Валентин Касабов, представен от Българска телеграфна агенция.

По думите му Българска социалистическа партия се пробват да блокират работата на Народното събрание, а Движение за права и свободи си гледат само своя интерес – " правата и свободите през очите на Ахмед Доган и " Сараите " и не се интересуват какво се случва в България.

Той означи, че ще би трябвало да приказват с съдружните си сътрудници за поддържане на кворума, тъй като в противоположен случай страната тръгвала надолу, бюджетът – също. По думите му през днешния ден има депутати в командировка, само че другата седмица щели да са на работа.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР