Парламентът не успя да събере кворум за провеждане на пленарно

...
Парламентът не успя да събере кворум за провеждане на пленарно
Коментари Харесай

Провален кворум в парламента. Нинова и Зарков се смеят от първи ред

Парламентът не съумя да събере кворум за осъществяване на пленарно съвещание от първия път. Това се случва за следващ път тази седмица.  В пленарната зала се записва се 116 народни представители, при нужни 121. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разгласи, че идващият опит ще бъде след 15 минути.

Заради проваленото съвещание водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и депутатът Крум Зарков не се посвениха да се засмеят до уши. Очакваше се през днешния ден, в случай че в Народното събрание има кворум, депутатите да гласоподават дефинитивно измененията в Закона за лекарствените артикули в хуманната медицина. С тях се лимитира износът на медикаменти, от които има дефицит на българския пазар. 

Депутатите трябваше да гледат и промени в закона за локалното самоуправление. Те плануват основаване на звено в общината, което да дава отговор за осъществяване на актовете на кмета и Общинския съвет по запазване на публичния ред, имуществото и организацията на придвижването по пътищата.

В парламентарния надзор на питания трябваше да дават отговор двама министри. Здравният министър Кирил Ананиев щеше да дава информация за просрочени отговорности на Националната здравноосигурителна каса към непознати страни и фондове.  Военният министър Красимир Каракачанов трябваше да обясни процедурата за обезпечаване летателната валидност на самолети Су-25.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР