Парламентът на Уганда прие закон, според който самоопределянето като ЛГБТ+

...
Парламентът на Уганда прие закон, според който самоопределянето като ЛГБТ+
Коментари Харесай

Доживотен затвор за гейовете в Уганда

Парламентът на Уганда одобри закон, съгласно който самоопределянето като ЛГБТ+ е закононарушение и дава на управляващите необятни пълномощия да преследват угандийските хомосексуалисти, които към този момент са подложени на правна дискриминация и принуждение от страна на обществото, съобщи Ройтерс.

Повече от 30 африкански страни, измежду които и Уганда, към този момент не разрешават еднополовите връзки. Според правозащитната организация " Хюман райтс уоч " новият закон е първият, който афишира за нелегално самото идентифициране като лесбийки, гейове, бисексуални и транссексуални.

Поддръжниците на новия закон настояват, че той е нужен, с цел да може да бъдат наказвани необятен кръг от действия, свързани с ЛГБТ+. Според тях те заплашват обичайните полезности в консервативната и религиозна източноафриканска страна.

В допълнение към еднополовите полови връзки законът не разрешава насърчаването и подстрекаването към хомосексуализъм.

За нарушавания на закона се постановат строги санкции, в това число смъртна присъда за така наречен тежка хомосексуалност и пожизнен затвор за еднополов секс. Според закона тежката хомосексуалност съставлява еднополов секс с лица под 18-годишна възраст или когато е намесен ХИВ-позитивен, наред с други обстановки.

" Нашият основател Бог е благополучен от това, което се случва... Подкрепям законопроекта, с цел да защитя бъдещето на нашите деца ", съобщи депутатът Давид Бахати по време на дебатите по законопроекта.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР