Парламентът на Турция трябва да гласува присъединяването на Швеция към

...
Парламентът на Турция трябва да гласува присъединяването на Швеция към
Коментари Харесай

Турция върви към одобряване на кандидатурата на Швеция за присъединяване към НАТО

Парламентът на Турция би трябвало да гласоподава присъединението на Швеция към НАТО във вторник, в символ, че скандинавската страна може скоро да преодолее жизненоважно затруднение в дълготрайната си кандидатура за присъединение западния боен съюз.

Планира се законодателите да обсъдят въпроса на сесия на общото заседание във вторник следобяд, като скоро по-късно се чака гласоподаване.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган даде обещание да утвърди присъединението на Швеция към НАТО през юли, само че процесът беше усложнен от забавяния, които вбиха чеп сред Анкара и нейните западни съдружници.

Турция и Унгария са единствените членки на НАТО, които към момента не са подкрепили настояването на Швеция за присъединение към алианса, което беше направено след пълномащабното навлизане на Русия в Украйна през 2022 година

Вашингтон и Брюксел лобираха Анкара и Будапеща от месеци да ратифицират присъединението на Швеция към НАТО като сигнал към съветския президент Владимир Путин, че алиансът, който...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР