Парламентът на Сърбия прие набор от закони в областта на

...
Парламентът на Сърбия прие набор от закони в областта на
Коментари Харесай

Глоба в Сърбия, ако при откриването на учебната година не звучи сръбския химн

Парламентът на Сърбия одобри набор от закони в региона на образованието, в това число промени в Закона за основите на просветителната система, които дефинират образователната година да стартира на 1 септември с химна на Сърбия.

В случай, че обещано образователно заведение не извърши химна, то ще би трябвало да заплати санкции от 100 000 до един милион динара (от 850 до 8500 евро). Също по този начин с санкция от 25 000 динара (212 евро) до 100 000 динара (850 евро) може да бъде санкциониран шефът на учебното заведение, т.е. виновното лице.
Общ трудов пазар сред Сърбия, Албания и районен съд Македония от 2022 година
От идната година се чака Сърбия, Албания и районен съд Македония да имат общ пазар на труда, съобщи през днешния ден ръководителят на сръбската Стопанс...
Прочети повече
" Предложението - при започване на образователната работа, която стартира на 1 септември, да се извършва химна на Република Сърбия - е с цел да се развие националната еднаквост на учениците, както и осведомеността и възприятието за принадлежност към Република Сърбия ", се сочи в претекстовете към закона, написа БГНЕС.

Още от БАЛКАНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР