Парламентът на Израел прие на първо четене закон, улесняващ произнасянето

...
Парламентът на Израел прие на първо четене закон, улесняващ произнасянето
Коментари Харесай

Израелският кнесет гласува смъртно наказание за тероризъм

Парламентът на Израел одобри на първо четене закон, улесняващ произнасянето на смъртна присъда за тероризъм, съобщи Дойче веле.

Документът е подсилен от 52-ма депутати, 49 са били срещу.

Ако Кнесетът одобри дефинитивно новия закон, за изговаряне на смъртна присъда ще бъде задоволително решението да бъде взето от двама съдии от общо трима в границите на военните трибунали.

Освен това планът планува присъдите да не бъдат смекчавани.

Ком момента за сходна присъда е нужен консенсус сред военните съдии.

Дори да бъде гласуван, новият закон може да бъде анулиран от висшия съд на страната, показва организация " Франс прес ".

Премиерът Бенямин Нетаняху поддържа законовите промени. По думите му, тероризмът е военно закононарушение и причинителите би трябвало да понесат цялата тежест на закона.

Междувременно Европейски Съюз осъди законопроекта като нечовечен и предизвести, че той ще направи правосъдните неточности съдбоносни.

През цялата история на Израел единствено два поти са изпълнявани смъртни присъди: през 1948 година по време на войната за самостоятелност за държавна измяна е екзекутиран капитан Меир Тувиански, а през 1962 година - нацисткият нарушител Адолф Айхман. Впоследствие Тувиански беше оправдан.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР