Парламентът на Европа се произнесе почти единодушно за встъпването на

...
Парламентът на Европа се произнесе почти единодушно за встъпването на
Коментари Харесай

Иво Христов: Ние сме най-големият враг на собственото си присъединяване към Шенген

Парламентът на Европа се произнесе съвсем единомислещо за встъпването на България и Румъния в Шенген, само че волята на избраниците на европейските нации няма никакво значение, когато един министър председател - в частност нидерландският, би трябвало да използва проблема за вътрешнополитически електорални потребности. Това сподели в " Денят стартира с Георги Любенов " евродепутатът Иво Христов.

По думите му ние, българите, сме най-големият зложелател на личното си встъпване в Шенген.

" Направи ми усещане, когато президентът реагира на държанието на господин Рюте, по какъв начин десните тролове убеждаваха нашите западноевропейски сътрудници, че ние фактически не заслужаваме да встъпим в Шенген и представяха премиера Рюте, надали не, като страж на върховенството на закона, който ревностно бди над това той да победи в България. Нищо сходно! Има стопански съображения зад всичко това. Има страни, които не желаят да паднат административните бариери по южния вход към Европа, откъдето може да влезе могъщата турска стопанска система и ред други артикули от Близкия Изток. Има и апетити към следвоенното възобновяване на Украйна ", изясни той и добави, че е наивно да се мисли, че някакви възвишени полезности стоят зад нидерландския отвод - има изгода.

Иво Христов разяснява тематиката със глобите, които Европа постанова на Русия по отношение на войната в Украйна. Той назова глобите икономическо самоубийство - целят да навредят на Русия в този спор и съумяват ненапълно, само че вредата върху европейската стопанска система е по-драматична.

По думите му се кумулира съмнение и се основават условия да не бъде подхваната никаква мирна самодейност, а това ни вкарва в руслото на войната " до надвит край ", която може да приключи единствено с още по-голямо озлобление, повече жертви, повече опустошаване, а даже и самоизтребление.

Според Христов Европа сама е направила нужното, с цел да не може да играе никаква дипломатическа роля.

" Обявявайки Русия за терористична страна, ние явно не можем да организираме договаряния с терористи. Ние сами гласувахме да имаме пасивна роля в този спор - ролята на длъжник. Европа заплаща цената на войната ", сподели той.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР