Парламентът на Естония осъди днес анексирането на украински територии от

...
Парламентът на Естония осъди днес анексирането на украински територии от
Коментари Харесай

Парламенът на Естония: В Русия има терористичен режим

Парламентът на Естония осъди през днешния ден анексирането на украински територии от Москва и гласоподава декларация, в която се споделя, че в Русия има терористичен режим, съобщи Франс прес.

Декларацията беше призната от 88 депутати в 101-местния парламент. Десет народни представители отсъстваха, а трима гласоподаваха " въздържал се ".

В документа, признат от Народното събрание, се споделя, че " в Русия има терористичен режим и Руската федерация е страна, подкрепяща тероризма ". " Режимът на Путин и неговите нуклеарни закани трансформират Русия в най-голямата опасност за мира в Европа и в целия свят ", се споделя още в декларацията.

Заемането на позиция от естонския парламент е в отговор на многочислените апели на украинския президент Володимир Зеленски. Парламентът на друга балтийска страна - Латвия, разгласи през август Русия за " държава-спонсор на тероризма " и упрекна Москва в " целеустремен геноцид против украинския народ ".

Администрацията на американския президент Джо Байдън съобщи предишния месец, че няма да използва сходна терминология, защото тя не е най-ефикасният и резистентен метод да се върви напред.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР