Парламентът изслушва управителя на БНБ Димитър Радев и Управителния съвет

...
Парламентът изслушва управителя на БНБ Димитър Радев и Управителния съвет
Коментари Харесай

За готовността на България за членство в еврозоната: НС изслушва управителя на БНБ

Парламентът изслушва шефа на Българска народна банка Димитър Радев и Управителния съвет на банката за готовността на Република България за участие в еврозоната. Искането е на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ".

Преди това Народното събрание удължи пленарното си съвещание до привършване на чуването и гласоподаване на план на решение по отношение на приемането на еврото у нас, препоръчан от ГЕРБ-СДС. Предложението направи ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова . Подкрепиха го 161 депутати, 51 бяха " срещу ", четирима се въздържаха.

Борислав Гуцанов от " Българска социалистическа партия за България " предложи двете точки да бъдат отсрочени за на следващия ден, с цел да се вземе най-правилното решение, тъй като е значимо за цялата страна, за всяко домакинство. 

Не бе признато предлагането на левицата чуването да бъде излъчено директно по Българска национална телевизия 1 и по БНР.

Председателят на ПГ на левицата Корнелия Нинова дефинира като доста изненадващо гласуването на " Продължаваме Промяната ", ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и " Демократична България " да не се излъчва непосредствено, тъй като това са партиите, които са упорствали " бързо, в този момент и без да се чака оценката на Българска народна банка " да се пристъпи към осъществяване на проекта за присъединение на България към еврозоната през 2024 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР