Парламентът избра председатели на трите комисии, които стоят без председател

...
Парламентът избра председатели на трите комисии, които стоят без председател
Коментари Харесай

Радостин Василев се оттегли от спортната комисия, избраха Халил Летифов за председател

Парламентът избра ръководители на трите комисии, които стоят без ръководител към този момент втора седмица. Шеф на комисията за младежта, децата и спорта от третия опит стана депутатът от Движение за права и свободи Халил Летифов със 189 гласа " за ". Това се случи, откакто другият претендент - на Политическа партия, Радостин Василев, си направи обществено отказ от парламентарната естрада.

Бившият състезателен министър разгласи решението на неговата парламентарна група да отдръпват кандидатурата му и прикани към отказ и Летифов. " Станахме очевидци на грозни подиуми ", сподели той във връзка нежеланието на пленарната зала да го избере предходната седмица. По думите му хората щели да си кажат, че " депутатите се карат за ръководител на комисията на спорта ".

" Аз не искам да влизам в калните битки на Движение за права и свободи и да ставам част от задкулисие, обвързвано с Весела Лечева и Президентството. Аз не желая да ставам ръководител принудително. Политическата просвета изисква, когато два пъти не е определен ръководител, ти да го оттеглиш. Политическата просвета изисква аз да не упорствам, тъй като за мен това не е самоцел ", изясни някогашният министър от Има Такъв Народ. Той изясни още, че в Политическа партия са взели решението си да не издигат претендент за спортната комисия, " с цел да не вземат участие в " тези кални борби ". Защото българското общество оставало с усещането " тези се карат за власт ", добави Радостин Василев.

Последва гласоподаване за избор за ръководител на земеделската комисия в Народно събрание, откакто тя също остана без началник предходната седмица поради отхвърлянето на Иван Христанов. Предложен беше Росен Костурков от Политическа партия, откакто партията се отхвърли да издига за трети път Христанов, само че и Костурков не беше определен на две следващи гласувания.

На третия опит и след прегласуване Костурков беше определен за началник на комисията по земеделие. ГЕРБ и " Възраждане " гласоподаваха срещу. А Петър Петров от партията на Костадинов изясни негативния си избор с аргумента, че няма по какъв начин да поддържат индивида, който ги е заплашвал да поддържат Никола Минчев и да гласоподават срещу свалянето му от поста в 47-ото Народно събрание.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР