Парламентът избра Мария Филипова и Илиана Христова за заместник-председатели на

...
Парламентът избра Мария Филипова и Илиана Христова за заместник-председатели на
Коментари Харесай

КФН официално има нови зам.-председатели

Парламентът избра Мария Филипова и Илиана Христова за заместник-председатели на Комисията за финансов контрол /КФН/. Филипова ще управлява ръководство " Надзор на капиталовата активност ", а Христова - ръководство " Застрахователен контрол ".
Кандидатурите им бяха препоръчани от ръководителя на комисията Бойко Атанасов. Той изложи претекстовете си за избор на Мария Филипова за зам. ръководител на ръководство „ Надзор на капиталовата активност “.
Атанасов акцентира на над 10 годишния опит на Мария Филипова в правната сфера, което е „ причина да има необятни знания и опит в анализирането, изследването и предприемането на действия по отношение на новоприети регулации, усъвършенстване на съществуващи закони и възстановяване на административните процедури “.
Мария Филипова показа пред народните представители визията, очертаваща посоката на деяние в направление „ Надзор на капиталовата активност “ за развиване на финансовия пазар.
Сред тях са повишение на ликвидността на финансовия пазар, обезпечаване на опция за финансиране на нови сдружения посредством него, ускорение на растежа на стопанската система в средносрочен проект и възстановяване имиджа на България на интернационалната карта на регулаторните органи в небанковия финансов бранш, както и по-доброто позициониране на България на „ капиталовата карта на Европа.
Концепцията ѝ е с 3 съществени сфери на развиване по отношение на посочените нагоре проблеми и тяхната значителност за финансовия пазар в България: регулаторна активност и надзор, понижаване на административна тежест на финансовите пазари посредством ограниченията за оптимизация на процесите и цифровизация, както и интернационално съдействие и продан на положителни практики и интернационално позициониране на България за привличане на нови вложители и на работа на екипи по европейски стратегии за развиване на финансовите пазари в Европейски Съюз.
Председателят на КФН, Бойко Атанасов показа и претекстовете си за номинацията на Илиана Христова за заместник-председател, управляващ ръководство „ Застрахователен контрол “. Според него опитът и концепциите на Илиана Христова са от основно значение за справяне с следствията от банкрута на застрахователна компания „ Олимпик “, както и в осъществяване на обещанието за ограничение и предварителна защита на сходни случай в бъдеще.
„ За да се оправим и със сериозното предизвикателство със системата Бонус-малус, на Комисията за финансов контрол е нужен твърдо отстояващ позицията си водач, с ефикасни информационни умения при полемики с всички заинтригувани в процеса страни. Убеден съм в качествата на Илиана Христова, защото нееднократно е показвала качества при справяне с спешни обстановки и навременна връзка към всички заинтригувани лица “, добави още Атанасов.
В концепцията си Христова твърдо съобщи, че търсеният краен резултат за Комисията в областта на застрахователния контрол „ би трябвало да бъде сигурност за потребителите на застрахователни услуги и доверие на жителите в реализирания от страната надзор “. За постигането на тези резултати, Илияна Христова разпростра детайлите на формула, която ще обезпечи постоянен и резистентен осигурителен бранш, а точно: надзор, връзка, спешна предварителна защита и цифровизация.
Илиана Христова съобщи от парламентарната естрада, че „ посоката, която ще следваме има за цел да сътвори Клиент-центриран метод в областта на застраховането, при който главният акцент е върху видимостта към новите хрумвания, осведомеността за посоките за деяние и опциите за бърза двупосочна връзка с жителите по съществени, значими за обществото тематики “.
След извършеното гласоподаване Мария Филипова и Илиана Христова поставиха клетва пред депутатите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР