Парламентът избра Димитър Главчев Димитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител

...
Парламентът избра Димитър Главчев Димитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител
Коментари Харесай

Димитър Главчев е новият председател на Сметната палата

Парламентът избра Димитър Главчев  Димитър Главчев Димитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в за ръководител на Сметната палата. Той получи 148 гласа " за ", 34 - " срещу ",  6-ма се въздържаха.  Главчев постави клетва пред Народното събрание. Той е  номинация на ГЕРБ-СДС.

Другият кандидат за поста – Нина Стоименова, препоръчана от „ Възраждане “, събра 38 гласа в поддръжка, 40  " срещу " и  99 се въздържаха.

Гласуването беше очевидно, по азбучен ред на личните имена на претендентите.

Мандатът на ръководителя на Сметната палата е 7 години.

Моята идея е прецизно да се придържаме към рамките на закона. Виждането ми е такова - когато някой кандидатства за някаква позиция, той би трябвало да е осведомен с нормативната уредба в тази област и да се преценява с нея. Това каза Димитър Главчев при чуването му в Комисията по бюджет и финанси.

При представянето на кандидатурата в пленарната зала ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова уточни, че той има нужното обучение, професионален опит и експертиза за поста, по тази причина има и цялостната поддръжка на парламентарната група. Тя пожела " на добър час " и на другия претендент – Нина Стоименова.

От „ Възраждане “ подчертаха, че Стоименова дава отговор на условията да заеме длъжността ръководител на Сметната палата. Постарали сме се да заложим на човек с експертиза, а не на политическа фигура, както беше и с Българска народна банка, изясни Деян Николов. Той също пожела триумф на съперника на Нина Стоименова.

 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР